mail@epal-esp-almyr.mag.sch.gr
+30 2422 025399

Θεατρική Παράσταση Σκηνοπαίκτες Αλμυρού

«Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα»

Θεατρική παράσταση από τους ΣκηνοΠαίκτες

Το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού ευχαριστεί τους ΣκηνοΠαίκτες για την πρόσκληση ώστε να παρακολουθήσει την θεατρική παράσταση, καταπληκτική πλοκή και αξιέπαινοι όλοι οι ηθοποιοί και συντελεστές της θεατρικής παράστασης. Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε νέες και δημιουργικές μελλοντικές παραστάσεις.

Η Θεατρική Ομάδα Αλμυρού ΣκηνοΠαίκτες, με τον σκηνοθέτη της Ευάγγελο Νικ. Κούργια, παρουσιάζει το την θεατρική παράσταση «Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα (La Réunification des deux Corées)», που έλκει το ενδιαφέρον στις σχέσεις αγάπης και ανέβηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού για τέσσερις παραστάσεις, από την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 μέχρι τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, άρα προβοκής στις 20:30.

Το έργο «Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» του Joël Pommerat (1963-) γράφτηκε το 2012 και πρωτοπαίχτηκε στο Παρίσι, στο θέατρο Οντεόν, το 2013. Τιμήθηκε με πολλά βραβεία (Prix Beaumarchais/le Figaro du meilleur auteur, Prix du Meilleur Spectacle public au Palmarès du théâtre et Prix de la meilleure création d’une pièce en langue française du Syndicat de la critique). Κάτω από αυτόν τον παράξενο τίτλο, κρύβεται ένα σπονδυλωτό έργο που παρουσιάζει αποσπασματικά στιγμές από τις ζωές διαφορετικών ζευγαριών, διαφορετικών ηλικιών, διαφορετικών καταστάσεων, που έχουν όμως έναν κοινό παρονομαστή: το ερώτημα αν η αγάπη φτάνει, αν είναι αρκετή, αν υπάρχει. Το ζητούμενο της ερωτικής αρμονίας σε μια σχέση είναι τόσο συγκλονιστικό ή είναι τόσο ανέφικτο όσο – ειρωνικά ίσως – υπαινίσσεται ο τίτλος;

30 ηθοποιοί επί σκηνής, περισσότεροι από 40 συντελεστές και ο σκηνοθέτης της Θεατρικής Ομάδας Αλμυρού ΣκηνοΠαίκτες συνεργάζονται σε μία άνευ προηγουμένου σύμπραξη τοπικών θεατρικών ομάδων (ΣκηνοΠαίκτες, Θεατρική Ομάδα Βόλου Θρυαλλίδα, Θεατρική Ομάδα του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου, Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σούρπης Νήες και Θεατρική Ομάδα Αχιλλείου), αλλά και μεμονωμένων πρωτοεμφανιζόμενων συμμετοχών και μας ταξιδεύουν στο λαβύρινθο της αγάπης και των ανθρώπινων σχέσεων.

Πηγή : Magnesianews.gr

Περισσότερα, εικόνες etc: e-almyros.gr

Επιλέχθηκε 20240408 201116
Επιλέχθηκε 20240408 201156

Comments are closed.